Projecten

*** NIEUW ***


Lezing: 'Ieder zingt zoals hij gebekt is' i.s.m. VZW Kempenshows en VormingplusKempen


Vertellingen en geschiedkundige anecdotes en muziek worden in deze lezing gebracht door Herman Van Doninck en Martine Dams. In navolging van Bob Dylan waren in de jaren' 60 -'70  ook in de lage landen heel wat artiesten die protesteerden tegen allerlei mistoestanden in de maatschappij. Er werd gerebelleerd tegen oorlog, tegen uitbuiting van de arbeider, tegen seksueel geweld, noem maar op. Wat is er anno 2019 nog overgebleven van de zogenaamde protestzangers? Kortom je mag je verwachten aan een boeiende uiteenzetting over rebellie, censuur en romantiek in 60 jaar Nederlandstalige liedjes.

http://www.kempenshows.be/


Single-cd met 2 luisterliedjes over dementie


In kader van de 'Warmste week 2018' van Studio Brussel bracht Martine een single-cd met luisterliedjes over dementie. De volledige opbrengst van deze single gaat naar het Expertisecentrum Dementie Tandem in Turnhout.


Eerste liedjesalbum  "Raak Me"


Martine bracht in 2017 haar eerste album uit, het is een verzameling van de mooiste Nederlandstalige luisterliedjes geworden. De titelsong is een zelfgeschreven nummer dat over dementie gaat. Van elk verkocht exemplaar gaat 1€ naar Alzheimeronderzoek. Wenst u een CD te kopen kan u contact opnemen via de contactgegevens op de laatste pagina van deze site.


Kempenshow 2018-2019 'Liedjes om lief te hebben'


Toon Hermans zong al over ‘Een plek om lief te hebben’. Wij brengen liedjes om lief te hebben. Liedjes van de allergrootste Nederlandstalige artiesten. Wij zijn heel trots dat zanger-acteur-komiek Luc Caals op onze vraag is ingegaan om deel te nemen aan onze nieuwe Kempenshow. Iemand die met de regelmaat van een klok de Lotto-arena laat vollopen met zijn Hazes-concerten zal dit seizoen dus in onze shows te zien zijn. Hij wordt bijgestaan door onze vaste zangeres Martine Dams en door het huisorkest van Marc Stans. Het repertoire zal zeer uiteenlopend zijn: van Toon Hermans over Tom Manders tot André Hazes en al wat daartussen zit. Ook tal van verrassingen mag ons publiek verwachten. De show zal opnieuw, zoals je dat van ons gewoon bent, een mengeling zijn ambiance, ontroering en humor. Dat laatste is niet te verwonderen met een man als Luc Caals in ons midden.

http://www.kempenshows.be/


Muzikale voorstelling: 'Vergeet de mooie dagen niet' i.s.m. Expertise Centrum Dementie Tandem Turnhout en VormingplusKempen


Een liedjesprogramma over dementie. Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Martine  wil met dit liedjesprogramma het thema dementie onder de aandacht brengen. Martine vertelt en zingt over de diepste gevoelens en kwetsbaarheid van de persoon met dementie en hoe humor steeds weer een belangrijk rol speelt.

Ze wil het negatieve stigma doorbreken en pleiten om de mooie dagen niet te vergeten en terug boven te halen.

http://www.dementie.be/tandem of 014 47 83 71


‘Liedjesprogramma: Martine zingt over de liefde en het leven’ i.s.m. VZW Kempenshows


Martine zingt luisterliedjes,  zij brengt een greep uit het brede aanbod van de Nederlandse en Vlaamse kleinkunst. Herkenbare melodieën en teksten met een vaak dieperliggende betekenis. Liedjes van grootheden uit de kleinkunst  zoals Miel Cools, Zjef Vanuytsel, Liesbeth List, Martine Bijl, Boudewijn de Groot, Kommilfoo, Toon Hermans, Claudia De Breij, Wim Sonneveld,.. Zij begeleidt zichzelf op gitaar, maar kan zich ook laten bijstaan door één of meerdere muzikanten.

http://www.kempenshows.be/


Lezing: 'Uit het leven van een journalist' i.s.m. VZW Kempenshows en VormingplusKempen


Journalist Herman Van Doninck heeft er een carrière van 35 jaar  opzitten en was tevens actief in het culturele-, televisie- en showbizzwereldje. In deze voordracht vertelt hij honderduit aan de hand van voorbeelden hoe de verslaggeving in al die tijd is geëvolueerd.  Herman heeft het over zijn persoonlijke ervaringen met bekende mensen en toestanden.

De verhalen  worden opgevrolijkt door toepasselijke liedjes, die gebracht worden door zangeres Martine Dams.

http://www.kempenshows.be/


2440 Bigband


Martine is de vaste zangeres bij de 2440 Bigband uit haar thuisstad Geel. Een twintigtal getalenteerde muzikanten spelen muziek van groten zoals Duke Ellington, Count Basie, Bert Joris, Glenn Miller, Thad Jones, Sammy Nestico waarbij het ganse spectrum van ballades, blues over rock, funk, samba ,bossa nova tot swing wordt bewandeld. Je herkent vast een aantal klassiekers die je bijna vergeten was.

http://www.2440bb.com/


Saudade


Bij de jazz-band Saudade neemt Martine de zangpartijen voor haar rekening. Saudade bewandelt al ruim twintig jaar het muzikale pad tussen jazz en bossa. Het programma omvat een waaier van rustige melodieën en jazz standards, waarbij warme zuiderse ritmes geregeld komen bovendrijven. Het bekende werk van Antonio Carlos Jobim, Luiz Bonfa, Jorge Ben, Djavan en andere componisten wordt verrijkt met lichtvoetige jazz. Songs als The girl from Ipanema, Agua de beber, Samba de uma nota so, Desafinado, Mas que nada en Manhã de carnaval klinken vast en zeker bekend in de oren en spreken een breed publiek aan.

http://saudade-band.be/Daarnaast wordt  Martine gevraagd:


- als gastsoliste voor concerten met harmonieorkesten, fanfares, symfonieorkesten, bigbands, …


- voor het sfeervol  opluisteren van kerkelijke vieringen (huwelijk, jubileum,  afscheid, …)  en recepties


- voor ontspanningsmomenten voor senioren, kansengroepen, woonzorgcentra, dienstencentra,  KVLV,  Femma, Samana, …

Het liedjesprogramma wordt aangepast aan de doelgroep en bestaat uit bekende luisterliedjes en populaire liedjes van vroeger en nu, met de mogelijkheid om mee te zingen. Naar wens van de organisatie kan dit alles kaderen binnen een thema (bv.  Kerst, verjaardag, dementie, …) het programma wordt ondersteund met passende bindteksten


- voor stemmenwerk: inspreken van reclameboodschappen, voice-over, presentatie, …