Welkom


Hallo,


Ik ben Martine Dams en ben zot van zingen en gek op muziek!


Het allereerste lied dat ik zong op een podium was “Edelweiss”. Ik was twaalf en kapot van de zenuwen. Enkele maanden later waagde ik me aan mijn eerste zangwedstrijd, met succes, ik bracht de beker mee naar huis.


Het was de muzieklerares in het eerste middelbaar die mij aanspoorde iets te gaan doen met mijn stem. Ik startte in de muziekacademie van Geel. In 1993 behaalde ik de regeringsmedaille solozang. Daarnaast zong ik Nederlandstalige luisterliedjes waarbij ik mezelf begeleidde op gitaar. In 1981 werd ik geselecteerd bij de laureaten van de Grote Prijs Will Ferdy.


Ik timmerde verder aan mijn weg, speelde af en toe toneel, deed mee aan lokale musicals, werd veel gevraagd als gastsoliste bij orkesten allerhande.


Maar ik werd ook gebeten door jazz! Ik ging als vrije leerling naar de jazzstudio in Antwerpen, nam deel aan internationale jazzstages en ik volgde lessen in de muziekacademies van Lier en Mol aan de afdeling Jazz en Lichte Muziek.


Sinds 2006 ben ik zangeres bij de 2440 Bigband, ook neem ik de zangpartijen voor mijn rekening in enkele jazz-ensembles. In 2010 won ik de Croonerwedstrijd van Radio Minerva in Antwerpen. In 2014 mocht ik mee op tour naar China met de Hakunamatata Bigband uit Mol.


Op 3 oktober 2017 had ik de grote eer om in het Sportpaleis in Antwerpen te mogen optreden op "Houden van ... Griffelrock".  Ik stond er naast Dana Winner, Mama's Jasje, Conny Neefs, Micha Marah, Jackobond en mijn grote jeugdidool Johan Verminnen!  Ik zal je niet moeten vertellen dat dit een onvergetelijke ervaring was!


In die zelfde maand kwam ook mijn eerste album uit met Nederlandstalige luisterliedjes van mijn grote voorbeelden maar ook met enkele eigen nummers,  "Raak Me" is de titelsong van de plaat, een liedje over dementie. Verder op mijn site vind je hierover nog meer informatie en ook over mijn andere projecten.


Reeds enkele jaren werk ik samen met de VZW Kempenshows. Het was Herman Van Doninck, journalist bij Gazet Van Antwerpen en voorzitter van de VZW Kempenshows die me enkele jaren geleden heeft gevraagd om mee te werken aan de jaarlijkse Kempenshow.  Hiermee kwam ik terug bij mijn eerste liefde: het Nederlandstalige luisterlied. Nog tot eind dit jaar loopt de voorstelling "Liedjes om lief te hebben" naar het het nummer van Toon Hermans "Een plek om lief te hebben" waar we grasduinen in het repertoire van de allergrootste Nederlandstalige artiesten. De hoofdrol is dit keer voor Luc Caals, Marc Stans zingt ook en zorgt voor de muzikale begeleiding. Een aanrader!Lieve groetjes,


Martine